Nominerede til Skive Business Awards 2021

De nominerede til dette års Skive Business Awards er fundet, og nedenfor kan du se, hvem der er blevet nomineret i de forskellige kategorier.Årets iværksætterpris

Hem Steel A/S

Hem Steel A/S er en innovativ og dynamisk smedevirksomhed i stærk vækst. Virksomheden er en nyere, moderne smedevirksomhed, men med mere end 25 års erfaring. Virksomheden er bygget på gode traditioner og høj kvalitet kombineret med den nyeste teknologi.  

Smedearbejdet er baseret på nytænkning og ansvarlighed samt levering til aftalt tid. 

Gennem blot 1 ½ år er virksomheden vokset til 22 ansatte hvoraf 2 er lærlinge samt 1 elev, den daglige ledelse udføres af ejerne Peter Bodilsen og Per Dalsgaard. Et team af dygtige medarbejdere og professionelle finansieringspartnere har gjort at Hem Steel har kunnet vækste med denne store hast. 


Limfjordens Hus

Der var engang en ung mand, der rykkede familien op med rødderne i København for at flytte til Glyngøre og åbne en gourmetrestaurant. Med til historien hører, at den unge iværksætter åbnede restaurant Limfjordens Hus blot to uger før, hele Danmark lukkede ned. 

Ved hjælp af hurtig og dynamisk omstilling, lokal opbakning og beslutsomhed, lykkes det Rasmus at kæmpe sig igennem den værste krise i restaurationsbranchens historie  

Derfor er det endnu mere imponerende, at Limfjordens hus har formået at løfte sit niveau i denne periode. Holdet er lykkedes med at tiltrække arbejdskraft, i en periode hvor hele restaurationsbranchen lider af mangel på samme. Kokke og tjenere fra Aalborg, Aarhus, København og Helsingør, har deres daglige gang på Limfjordens hus. De fleste er nu bosat i Glyngøre eller omegn. Dette er kun muligt fordi Rasmus har fokus på at skabe en ung og inspirerende arbejdsplads, hvor alle får lov at bidrage og udvikle sig.  


Birk Denmark

Birk Denmark producerer shampoo-bare – her i Danmark i det midtjyske med Limfjorden i baghaven. Birk Denmark vil gøre om med hud- og hårpleje der er pakket ind i unødvendigt engangsplast; slut med plastiksumpe og mikroplast i havet. Birk Denmark producerer plastikfrit og af naturlige produkter uden at gå på kompromis med kvaliteten. 

Birk er Grøn Salon-godkendt, hvilket er din sikkerhed for at produkterne ikke er til skade for hverken hud, hår eller miljøet. De sparer vandet væk, de sparer plads under transport og hermed også Co2 og deres produkt kan spare en husstand for op mod 18 plastikflasker i snit - årligt.   

Birk forhandles nu i over 50 butikker, online stores, saloner og hoteller fordelt i hele Danmark, Grønland og Nordeuropa. Birk hev desuden prisen hjem for Best Hair Care ved Nordic Natural Beauty Awards 2021. 

Årets erhvervspris

Knudsgaard A/S

Byggefirmaet Knudsgaard A/S startede som en traditionel tømrevirksomhed i 1997. Virksomheden har siden oplevet ekspansiv vækst og er i dag totalentreprenør med 80 engagerede medarbejdere, der består af håndværkere inden for fire faggrupper og 30 projektmedarbejdere. 

Både håndværkere og projektfolk nyder stor anerkendelse fra kunderne, fordi de er fagligt dygtige, løsningsorienterede og effektive. ”Vi oplever, at det sælger byggerier at komme fra Skiveegnen, hvor ”god stabil arbejdskraft” er en selvfølge”, fortæller ejer Lars Knudsgaard. 

Virksomheden er bl.a. indstillet til ”Årets Erhvervspris” fordi, at de er gået forrest ift. den grønne omstilling i byggeriet – og har opnået DGNB guldcertificering og arbejder med Svanemærket og andre bæredygtighedsprincipper på fx. Autismebyggeriet i Skive.  

For tiden opfører de ”Energiparken”, som er 51 lejeboliger i et nyt boligfællesskabskoncept i Skive bydel Brårup. 


Thise Mejeri

Thise Mejeri er et udbredt brand i hele Danmark. Det er en veletableret virksomhed i Skive Kommune, som har været med til at skabe et stærkt landsbysamfund i Thise. Over 200 medarbejdere har sin daglige gang der. 

Virksomheden fornyer sig og formår at følge udviklingen indenfor økologi og bæredygtighed. 

Thise Mejeri agerer ud fra holdninger, der vedrører bæredygtighed, miljø, rent drikkevand, genmodificerede organismer, dyrevelfærd og truede dyrearter – kort sagt temaer, der kredser om ansvarlighed og respekt overfor alt liv. 

Lige nu er Thises landmænd i gang med at gennemføre klimahandlingsplaner, som skal medvirke til at reducere CO2-udslippet fra de enkelte landmænds ejendomme. 

Thise Mejeri er andet og mere end et andelsselskab og en arbejdsplads. For de fleste landmænd og for de fleste ansatte, er Thise Mejeri noget man involverer sig i, tager ansvar for og udvikler et lidenskabeligt forhold til. 


Vibla

Ole Lavesen og Henning Viborg etablerede Vibla tilbage i 2013. Ideen om at være et ”Grafisk Supermarked” hvor alt med tryk kunne købes, blev taget rigtig godt i mod, af både større og mindre virksomheder fra nær og fjern. 

Især for virksomheder uden egen marketingsafdeling, kan Vibla gøre en forskel.  

I 2019 overtog Vibla det gamle Thorvig Tryk efter Vinni og Johnny. Begge arbejder stadig i virksomheden i dag. 

Vibla er bl.a. nomineret til ”Årets Erhvervspris” fordi, at de meget engageret i byens netværk og kulturliv. De bakker op om mange projekter og gør en stor forskel for mange. De arbejder hele tiden for at være top of mind. De er nytænkende og altid med på en god ide. 

Måske er det netop derfor, at nu har modtaget deres første fornemme Gazelle pris.  


Årets unge erhvervstalent

Jane Carlsen

Midt i pandemien i 2020 starter Casper Madsen Foliekoncept, og Jane Carlsen kom hurtigt med på holdet. Jane er bilentusiast, med et par projekter stående hjemme i garagen, til når fritiden ellers tillader det. Hun er også til ”racerbiler” af kød og blod, der vrinsker og har fire ben. Men ellers bor Jane nærmest på arbejdspladsen, så chancen er stor for at finde hende i gang med at dekorere eller indpakke en bil. 

Som ny virksomhed er det utrolig vigtigt for Jane Carlsen at vinde kundernes tillid. Hun går gerne rigtig langt for at gøre kunderne tilfredse, og sætter en ære i at gøre ”det der ekstra” som ikke bare indfrier kundernes forventninger, men gør at de også vælger Foliekoncept næste gang. Foliekoncept har en bred pallette af arbejdsområder. Det er med til at skabe en alsidig arbejdsdag, men betyder også mange bolde i luften samtidigt. Derfor bliver det også ofte til en 7-dages arbejdsuge, for at møde alle deadlines, som netop vægtes utrolig højt.    


Julie Lysdal Markussen

Julie startede som Udviklings- og Detailchef i Skive Handel i august måned i år.  

Hun er kommet utrolig godt fra start og går til alle opgaver med masser af gå-på-mod og engagement. Den indsats hun ligger i hverdagen – både i sit arbejde ved Skive Handel men også i sit frivillige arbejde gennem netværket JCI – bidrager til udviklingen af Skive og omegn. Netop det er noget Julie virkelig brænder for.  

Julie fortæller at hun nyder at se, hvordan det man er med til at skabe, vokser sig større og slår rødder i det lokale. Udover at arbejde med udvikling af byen, er Julie også opsat på løbende at udvikle sig selv, så hun kan yde den bedst mulige indsats hele tiden.  

Planen er ifølge Julie, at fortsætte i mange år endnu, men at gøre sit ypperste for at bidrage til udviklingen af vores by og egn. 


René Klokkerholm Jensen

René Klokkerholm er 28 år og studerer en bachelor i e-handel på Erhvervsakademi Skive. Samtidigt med dette har han lige færddigtgjort et projektforløb som underviser for første års studernede på e-handel i Skive, i fagene brobygning og e-handelsteknologier. Dertil hjælper han også virksomheder som By Bit, Danvejs, Sk Byg & montage, NlP akademiet med at stå skarpt med deres online tilstedeværelse. 

Rene Klokkerholm har en åben arbejdstilgang, hvor han igangsætter og prøver forskellige retninger, for at finde frem til den mest optimale løsning, så han er ikke bange for at fejle og træde ved siden af, i forbindelse med at arbejde med emner han intet kendskab eller erfaring har indenfor. Der hvor det ikke lykkes at komme frem til noget brugbart, spørger han eksperter og netværket til råds. 


Årets fødevarepris

Limfjordens Hus

På papiret kan det lyde vanvittigt: At åbne en gourmetrestaurant i Glyngøre, en by med 1200 indbyggere. Men for Rasmus Kardyb, der havde en vision om at flytte tættere på råvarerne og åbne lokalbefolknings øjne for det skatkammer, som Limfjorden og dens opland er – gav intet mere mening.  

Limfjordens Hus har et utroligt højt kompetenceniveau, og er uden tvivl et af regionens bedste spisesteder. Her er et udsnit af landets største mad-medier: 

”Helt ude på odden i Limfjordsbyen Glyngøre duperer en tidligere Michelin-kok med sin nyåbnede restaurant, der leverer stilsikker og ekstremt velsmagende gourmet light til fair priser.” – JYLLANDS POSTEN 

”Ny gastronomisk perle ved Limfjorden: Udsigten er formidabel - men maden er bedre” - NORDJYSKE 

”Best value for money 2021” – DEN DANSKE SPISEGUIDE 

“ÅRETS FISKE SKALDYRSRESTAURANT” – DEN DANSKE SPISEGUIDE 

”Limfjordens hus er et af de steder der løfter og aktualiserer den lokale gourmetscene enormt” – GASTRO  


Restaurant LYBYSTRAND

Restaurant LYBYSTRAND, med den smukkeste beliggenhed og udsigt udover Limfjorden, er en sand perle. Søren Børsting og resten af holdet bag, har formået at omdanne restauranten til noget helt særligt – og noget som folk gerne køre langt for at opleve.  

Søren og Co. har tilført stedet en masse kærlighed, omsorg og charme, og de først lige begyndt. Der er mange nye tiltag er på tegnebrættet som de glæder sig til udleve. 

Hver dag arbejder de fokuseret på at lave ærligt, spændende og god mad fra bunden af de bedste råvarer. De sylter, bager og hygger sig med det - og så har de et motto som lyder: ”Ud med frituren og ind med stegepanden” 

De er livsnydere og de elsker at forkæle deres gæster med god mad og dejlig vin, som de også selv sætter stor pris på. 


Thise Mejeri

Da Thise Mejeri bliver grundlagt i 1988, var der ingen der turde satse på økologi. Hverken politikere, butikker eller mejeriselskaberne. 

Alligevel sætter syv naive øko-idealister sig omkring et spisebord en sen aften i Nordvestjylland, og beslutter sig sammen med en mejeribestyrer fra et mindre landsbymejeri, for at starte Thise Mejeri. 

Det handler om selvstændighed og økologi. At udleve drømmen og drive økologiske landbrug og producere økologiske mejeriprodukter af fineste kvalitet. 

Mejeriet arbejder i døgndrift på at producere og udvikle velsmagende mejeriprodukter på et økologisk grundlag som i dag sælges ikke kun i hele Danmark men også i udlandet. Thise Mejeri er blevet et af de fødevarebrands i Danmark, men har stadig fødderne solidt plantet i den jyske jord – i Thise. 


Årets butik

Bon Bonnieren - Chokolet

Når man træder ind af døren til butikken i Nørregade, kommer sanserne på overarbejde straks. 

Så langt øjet rækker er der fristelser for alle. Butikken bugner af lækker chokolade, lakrids, kaffe, The, hjemmelavede vafler og man kunne blive ved.  

Pigerne i butikken er altid smilende og hjælpsomme og så pakker de smukt ind.   

I butikken er der siddepladser, hvor man kan nyde en friskbrygget kop kaffe og et dejligt stykke kage, samtidig med at man fornemmer livet i gågaden lige udenfor vinduet.  

Helene, som står i spidsen for denne skønne butik, er kendt for at være nytænkende og kreativ, hvad end det gælder firmajulegaver, gratis ansigtsmaling til alle børn eller inspirerende opslag på Facebook. 

Kunderne kommer ofte langvejs fra for at købe værtindegaver, påskeæg, lækkerier til dem selv eller deres kære – og skulle de have svært ved at vælge, så er det oftest muligt med en smagsprøve.


Givskov Løb

Indehaver, Flemming, er tidligere fodboldspiller, cykelrytter, duathlet, eliteløber og løbetræner. Med den baggrund kender han til vigtigheden af at have det rigtige fodtøj og butikken har et bredt udvalg heraf. Flemming har haft butikken15 år, og er specialiseret i løb og gang.  

Noget af det vigtigste hos Givskovløb, er at alle kunder skal have en god oplevelse. Både atleter, motionister og folk der bare vil gå en tur, skal have hjælp til det rigtige fodtøj, så de får en god oplevelse når de er afsted og undgår skader.  

Butikken har kunder med problemer med hælespore, nedsunken forfod, hofte og rygproblemer Flemming og hans team hjælper nemlig også den slags rådgivning. 

”Vi har mange gengangere og kunderne kommer fra hele landet til vores lille butik i Skive, for at få den helt rigtige rådgivning. Det er vi meget stolte af og glade for. Vi lever faktisk langt hen ad vejen af mund-til-mund metoden og dermed vores gode ry” siger Flemming. 


Kære Børn - Kids Coolshop

Hver dag gør personalet deres bedste for at servicere og hjælpe kunderne bedst muligt.  

Om end det drejer sig om montering af autostole, hvordan barnevognen klappes sammen, hvilken størrelses tøj man bruger når man er 5 år, eller hvad der hitter mest af legetøj her og nu, så er de klar med råd og vejledning. 

Butikken er indrettet så det er nemt at komme rundt med en barnevogn, og der er små lege stationer og et amme hjørne. Det skal være let at handle ind – også med børn, er butikkens motto. 

De forsøger at være nytænkende. Ikke mindst under nedlukningen hvor de forvandlede butikken til et studie, så de kunne lave livesalg via Facebook og telefon. 

Det var til stor glæde for rigtig mange og særligt nybagte forældre. 

De tilbød udbringning i nærområdet og sendte ellers til resten af landet.


Årets RENT LIV-pris

Wiking Gulve

Wiking Gulve er i en grøn liga for sig.   

Wiking Gulve er Danmarks eneste producent af lamelopbyggede plankegulve, lokalt forankret i Roslev med dedikerede medarbejdere. 

Som kun en ud af 5 producenter på verdensplan har Wiking Gulve opnået den krævende Cradle to Cradle certificering. 

Med anvendelse af 100% vedvarende energi produceres fortrinsvist nordiske træsorter fra bæredygtig skovdrift med kort transportvej til fabrikken, og produkterne afsættes primært i Skandinavien – tæt på træernes oprindelse. 

Wiking Gulve arbejder kontinuerligt for, at resttræ upcycles i form af nye produkter, ligesom den cirkulære forretningsmodel sikrer, at gamle gulve genanvendes og får nyt liv. 


Salling Autogenbrug

Salling Autogenbrug er et traditionelt autogenbrug, som opkøber udtjente og trafikskadede biler, videresælger de gode reservedele og resten sælges til skrot. Virksomheden blev etableret i 1987 af Peter Haubo og drives i dag af de 3 søskende Lasse, Lise og Mads og med 14 ansatte. 

Gennem de seneste år er der blevet udviklet en grøn forretningsmodel og en drøm om at skabe en materialebørs for de restprodukter, som traditionelt set ikke bliver solgt videre som reservedele: Plast, glas, seler… materialer som hidtil er endt i skrotbunken og ofte ender til forbrænding. Selvom både Corona, og en omfattende brand tilbage i februar, satte en kæp i hjulet, så har det ikke slukket drømmen. I sommers overtog Salling Autogenbrug nye og større lokaler på Herningvej i Skive. Sideløbende med renoveringen, har virksomheden medvirket i flere EU-projekter, forsknings- og studieprojekter, som alt sammen er i tråd med deres mission: ”Vi vil være Danmarks grønneste autogenbrug”. 


Upcycling Scandinavia

Upcycling Scandinavia har fokus på produktion af 100 % upcyclede materialer.
​​​​​​​Alt er 100 % genanvendelige producere og alt er produceret i Danmark. 

De har stort fokus på FN’s 17 Verdensmål – særligt verdensmål nr 12; ansvarligt forbrug og produktion og nr 17; strategiske samarbejder. 

Deres Karoline stol, som sælges til institutioner og skoler i de nordiske lande, Tyskland og snart Frankrig, produceres af 100 % upcyclet plastaffald. Hver gang de producerer en stol, spares kloden for 4,65 kg. Co2 – Lige nu har de ordre på et antal stole, hvor de vil forbruge næsten 100.000 kg. affaldsplast og spare kloden for 128.000 kg. Co2. 

Upcycling Scandinavia arbejder på etablering af en ny fabrik i GreenLab Skive, som skal producere fremtidens produktionsplader til møbler, bordplader, køkkener og byggebranchen.  

Upcycling Scandinavia klare vision er, at der ikke længere skal bruge nye ressourcer til produktion af plast og ikke skal fældes flere træer til fremstilling af produktionsplader. 


Årets erhvervsinitiativ

Branding Skiveegnen

Foreningens formål er at forestå og understøtte kulturaktiver og aktiviteter i Skive Kommune til glæde og gavn for dets borgere, herunder fundraising, der kan understøtte initiativer og arrangementer, der kan profilere Skive Kommune på nationalt niveau. 

Foreningen for Branding Skiveegnen står bl.a. bag Skivemødet; 2 dage med samtaler og debatter om Danmark i balance. 4 år i træk har arrangementet skabt landsdækkende omtale og er blevet talerør for landets ydreområder og for at skabe et ”Danmark i balance”, som skal sætte balance- udfordringer på den politiske dagsorden, men også skabe opmærksomhed om alt det positive der udgår herfra. 


Green Innovation Week

Hvis vi skal lykkedes med grøn omstilling, er det nødvendigt, at flere under uddannelse får reelle kompetencer og erfaringer indenfor grøn innovation - det er Green Innovation Week en åben innovationsplatform til. Green Innovation Week blev gennemført første gang i uge 39 i 2021.  

På tværs af uddannelser, erhverv og kommune blev der udviklet nye grønne idéer og løsninger til 11 lokale virksomheder og organisationers Green Challenges. 750 elever og studerende fra ungdoms- og videregående uddannelser i Skive samt Aarhus Universitet deltog og pitchede deres løsninger for virksomhederne i Elværket Skive. 

Den positive evaluering har medført en udvidelse af konceptet, hvor der i 2022 præsenteres flere innovationsspor under navnet Green Innovation Makers. Det er både udvidelse af Green Innovation Week i uge 39, men også Green Challenges, der kan arbejdes med online året rundt. Det løfter initiativet til et nationalt niveau, der er forankret i Skiveegnen og vores fokus på grøn omstilling og bæredygtig udvikling, så teamet bag er igang med at søge fonde. 


Elværket

Elværket er et fællesskab om udvikling på Skiveegnen – på tværs af erhverv, uddannelse og kommune.

Elværket er Skives innovations- og iværksættermiljø på tværs af erhverv, uddannelse og kommune. Hvis du starter noget op, udvikler eller innoverer er Elværket en samlet indgang til kompetencer, faciliteter og netværk, der kan hjælpe dig videre – uanset om det er i skoleregi, via en ungdoms- eller videregående uddannelse, iværksætteri, eller via en virksomhed. I Elværket er der forskellige kompetencer, faciliteter og udstyr, så du ikke behøver at investere i alt selv for at komme i gang. Man kan leje mødelokaler, skriveborde, flexpladser og få adgang til ny teknologi i Elværkets Makerspace og Det Digitale Laboratorium. Elværket samarbejder og bygger bro til alle relaterede aktører både på Skiveegnen, nationalt og internationalt. 


Tak til vores sponsorer

Giv en stor hånd til vores sponsorer! Stor tak til dem for at bakke op omkring Skive Business Awards. Listen bliver løbende opdateret